רטיבות קפילארית

רטיבות קפילארית – הבחנתם ברטיבות בחלקו התחתון של קיר דירתכם? ייתכן שיסודות הבניין אינם אטומים כראוי!

רטיבות קפילארית היא רטיבות המחלחלת כלפי מעלה. בניגוד ללא מעט חוקי פיזיקה, רטיבות קפילארית מצליחה לעלות מבטן האדמה מעלה אל קירות פנים דירתם של לא מעט אנשים בישראל. רטיבות זו עשויה לגרום לפטריות בקירות הפוגעות באופן ישיר באיכות האוויר שאתם נושמים. לכן, אם אתם מזהים רטיבות בחלק התחתון של קירות דירתכם, ממש מעל הפאנלים קיים סיכוי סביר שאתם מתמודדים עם רטיבות קפילארית. אחת הסיבות השכיחות ביותר לתופעה זו של רטיבות קפילארית היא חוסר איטום נכון של תשתיות הבניין. לא מעט קבלנים בישראל לא יודעים לאטום בצורה מקצועית ואטומה לגמרי את תחתיות הבניין מבטן האדמה. חוסר אטימות זו גורמת לחדירתם של מים רבים אך פנים קירות הבניין שלכם, מה שעלול ליצור רטיבות קפילארית. חשוב להדגיש ולומר כי בניגוד למקובל לחשוב, לא רק גג הבניין חייב לעבור איטום מקצועי מידי כמה שנים אלא גם קירות הבניין החיצוניים. אנשים רבים שלא מודעים לכך ולא מקפידים לאטום את הקירות החיצוניים של הבניין בעצם חושפים אותו לפגיעות רבות של מזג האוויר. בדומה למי הגשמים המכים על קירות הבניין וחודרים אל פנים הקירות החיצוניים, גם השמש היוקדת בימי הקיץ החמים מצליחה לפגוע רבות ולגרום להתפוררות של חומרי הבניין. מעבר לכך, השמש היוקדת ומי הגשמים יפגעו קשות בנראותו הכללית של הבניין שיתבלא במהירות רבה ויראה מיושן תוך זמן קצר. אז אם גם אתם לא מקפידים על איטום קירות חיצוניים של הבניין שלכם, חשוב לדעת שהוא חשוף לפגיעות רבות של מזג האוויר.

רטיבות קפילארית עלולה לסכן את יציבותו ועמידותו של הבניין לאורך שנים – כל מה שחשוב לעשות ברגע שמזהים רטיבות קפילארית

בדומה לרטיבות הנגרמת מחדירתם של מי הגשמים לפנים הקירות החיצוניים של הבניין שלכם, גם רטיבות קפילארית עלולה לסכן את יציבותו ובטיחותו של הבניין כולו. מים החודרים לפנים הבניין עלולים לפגוע קשות בכל יסודותיו, בברזל שבו ואף לפורר את חומרי הבנייה העמידים והחזקים ביותר. כלל הפגיעות הללו יביאו לערעור יציבותו ועמידותו של הבניין לאורך שנים, מה שיגרום לפגיעה אנושה בבטיחות הבניין. אז איך מזהים רטיבות קפילארית אתם שואלים? מהי הדרך הכי טובה לאיתור נזילות?  ראשית, חשוב לדעת כי רטיבות קפילארית מתחילה את דרכה מלמטה כלפי מעלה. כפי שציינו לעיל, רטיבות קפילארית מחלחלת מבטן האדמה כלפי מעלה. הדבר מתאפשר בעזרת תכונתם של המים שנוטים להיכנס לנתיבים רבים בבטון במטרה להתייבש. במקרים קיצוניים רטיבות קפילארית יכולה להגיע עד לגובה של 25 מטרים. שנית, חשוב להבין כי רטיבות קפילארית מגיעה מהאדמה. במידה ואתם מתגוררים בקומה גבוהה או אפילו בקומה ראשונה בבניין על עמודים, כנראה שהרטיבות שלכם, גם אם נדמה שהיא מתחילה את דרכה מלמטה לכיוון מעלה, אינה רטיבות קפילארית אלא נובעת מבעיית צנרת או חדירת מי הגשמים.

חשוב לשלול כל אפשרות שהרטיבות נובעת מבעיות צנרת לפני שמתחילים בטיפול ברטיבות קפילארית

אז איך מתמודדים עם בעיית רטיבות קפילארית אתם שואלים? תחילה חשוב לוודא כי אכן מדובר ברטיבות קפילארית ולא ברטיבות הנובעת מבעיית צנרת או חדירת מי הגשמים לקירות החיצוניים של הבניין. אנשי מקצוע מיומנים מכירים שיטות רבות להשלמת הליך איתור רטיבות מקצועי. בשונה משלבי איתור רטיבות בעבר, כיום אין צורך לפתוח קירות רבים בחלל הדירה בכדי לבדוק את תשתיות האינסטלציה. בעזרת מערכות מתקדמות הקיימות כיום ניתן להשלים איתור נזילות תוך מספר דקות וללא צורך בפגיעה בקירות כלל. איתור נזילות בעזרת מערכות מתקדמות כמו מצלמה תרמית, מערכת גז או גלאי לחות רגיש במיוחד יאפשרו לאנשי המקצוע לחשוך את הפגייה בקירות רבים בדירתכם. אז אם אתם מתמודדים עם רטיבות בתקרה, רטיבות ברצפה או רטיבות בקירות הדירה, חשוב להתחיל בהליך איתור נזילות בעזרת אחת מהשיטות החדשות והמתקדמות ביותר. לאחר שהשלמתם את הליך איתור נזילות בעזרת מערכות מתקדמות ונמצא כי אכן כל מערכות הצנרת תקינות, ניתן לעבור לשלבי ההתמודדות עם רטיבות קפילארית.

הליך ההתמודדות עם רטיבות קפילארית מורכב ולוקח שלושה עד חמישה ימי עבודה – זה מה שעושים בהליך ההתמודדות

הדרך להתמודד עם רטיבות קפילארית אינה פשוטה או קצרה במיוחד. איש המקצוע בו בחרתם ידרש לחפור סביב הבניין עד ליסודותיו ולבדוק את עבודת האיטום שנעשתה שם. לא מעט קבלנים לא יודעים לאטום היטב את יסודות הבניין מפני חדירת מי הגשמים המחלחלים לבטן האדמה, מה שגורר את תופעת רטיבות קפילארית. לאחר חפירה והגעה ליסודות הבניין, אנשי מקצוע רבים בתחום מדווחים על עבודות איטום לקויות ואף על חוסר איטום כלל. כך או כך אנשי המקצוע ידרשו לאטום מחדש את יסודות הבניין בכדי להבטיח את מניעת חדירתן של מי הגשמים כלפי מעלה לפנים קירות דירתכם. איטום זה נעשה על פי רוב בעזרת יריעות ביטומניות או משחות ביטומניות המאפשרות אטימות מלאה והרמטית לאורך שנים ארוכות. לאחר תום ההתמודדות עם איטום הבניין והחזרת האדמה למקומה, אנשי המקצוע בתחום ידרשו להיכנס לפנים דירתכם ולטפל בקירות המתקלפים. הליך זה לוקח בין שלושה לחמישה ימי עבודה שלאחריהם תוכלו ליהנות מדירה אטומה לחדירת נוזלים. חשוב להדגיש ולומר כי מעבר לחוסר האסתטיקה שבקילופי הצבע בקירות הדירה, רטיבות קפילארית עלולה לסכן את בריאותם של הגרים בדירה. הפטריות הנוצרות כתוצאה ישירה של הרטיבות פוגעות באופן ישיר באיכות האוויר מה שעשוי לגרום לבעיות נשימה רבות. לכן, אם גם אתם מזהים רטיבות קפילארית, רטיבות בתקרה או רטיבות ברצפה אל לכם להסס להזעיק אנשי מקצוע לטיפול בבעיה.

שתפו את המאמר לחברים:

Email
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
דילוג לתוכן